Het IdSpace project vond plaats in het kader van het Seventh Framework Programme van de Europese Commissie. Het project had tot doel het ontwikkelen van een collaboratief online platform voor team learning en creativiteit.

Het project heeft geresulteerd in een webframework op basis van Liferay waarin deelnemers onder leiding van een moderator stap voor stap door het creatieve proces worden geleid. De stappen worden bepaald door de gekozen creativiteits-strategie.

Een belangrijke technische innovatie van het IdSpace project is de mogelijkheid om live, via de browser, met de andere deelnemers ideeën op een sketchboard uit te tekenen. Iedereen kan met het sketchboard interacteren, waardoor ideeën zeer snel conceptueel kunnen worden uitgewerkt.

Zie voor meer informatie over het IdSpace project o.a  http://www.ou.nl/web/celstec/archiefpagina?p_p_id=Nieuwsartikel_WAR_portlets_INSTANCE_B5mU&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-5&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&id=223791.

Leave a Reply