Workshops Semantische Kennisoplossingen

Posted by on May 8, 2012 in Morpheus | No Comments

Morpheus organiseert dit jaar een aantal workshops Semantische kennisoplossingen waarbij in 1 dag geleerd wordt hoe kennistoepassingen binnen uw organisatie ontwikkeld kunnen worden en wat de voordelen zijn om kennis sneller inzichtelijk te maken en te kunnen delen.

In de workshops gaan we met onze Kamala webapplicatie kennis modelleren. Kamala is een webapplicatie voor het efficiënt ontwikkelen en delen van semantische kennis en is gebaseerd op de open source Topic Maps-engine Ontopia. Kamala is te vergelijken met Ontopoly (de editor omgeving van Ontopia) maar is meer interactief en flexibeler omdat de gebruikers vooraf minder van het Topic Maps data model af hoeven te weten.

Tijdens een workshop wordt er dieper ingegaan op het modelleren: meta-modelleren waarbij de kennis wordt vastgelegd in het ISO Topic Maps data model, het belang en de kracht van identificatie en merging binnen Topic Maps. Hiernaast wordt ook kort de Query taal behandeld en worden hands-on oefeningen doorgenomen. De deelnemer leert om zelf een topic map te ontwikkelen en ervaart hoe hiermee informatie gemakkelijk wordt vastgelegd en teruggevonden. Vanuit het kennismodel kunnen daarna toepassingen worden gemaakt die worden aangestuurd met dit model (Ontology driven applications).

Deelname aan de workshops is gratis, u krijgt lesmateriaal mee en 3 maanden gratis toegang tot onze software Kamala. De workshops worden gehouden op Landgoed Maarsbergen. Wanneer de volgende workshop wordt gegeven is nog niet bekend.

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Mail dan naar workshops at mssm.nl.

Leave a Reply